4. delavnica: ZAHTEVNA DELOVNA OKOLJA – KAKO OHRANITI SVOJO INTEGRITETO PRI SPECIFIČNIH VEDENJIH IN SOGOVORNIKIH

Delavnico vodi: mag. Mateja Lenarčič

Skladno s 6. členom Zakona o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) navedene vsebine štejejo tudi za zagotavljanje promocije zdravja na delovnem mestu, ki ga izvaja delodajalec na delovnem mestu.

Program:

  • Znaki toksičnega delovnega okolja. Kakšen je narcis v poslovnem svetu?
  • Značilnosti narcisov. Kako jih prepoznati?
  • Kako ohraniti svojo integriteto pri specifičnih vedenjih in sogovornikih, npr. narcisih? Kako se odzvati?
  • Kako komunicirati s specifičnimi in težavnimi sogovorniki? Kako ne pasti v past, postaviti mejo, naučiti se odgovoriti namesto odreagirati?
  • Strategije, ki vam pomagajo pri toksičnih ljudeh v delovnem okolju in v življenju.
  • Akcijski načrt za naprej ter spremembe v ravnanju in delovanju.

Izhodišče delavnice so znanstveno priznane metode in tehnike MBSR (angl. Mindfulness Based Stress Reduction), ki je najbolj priznan in eden najučinkovitejših ter najbolj znanstveno raziskanih programov za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja in psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti, razvit na medicinski fakulteti univerze v Massachusettsu, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). V tujini je zelo cenjen na področju zdravstva, izobraževanja, v delovnih okoljih, sodiščih in drugje.

Na delavnici delamo na konkretnih primerih iz vsakdanjega življenja in spoznamo primere dobre prakse in njihovo nadgradnjo ter usmerjeno raziskovanje drugih možnih učinkovitih načinov delovanja. Naš cilj je naravnanost na prenos učinkovitih in pozitivnih vzorcev delovanja v vsakodnevno prakso.

Povpraševanje nam posredujte na info@institut-medius.si.