MBCL delavnice zavestnega sočutja

Na podlagi različnih vaj in didaktičnih smernic bo izobraževanje priložnost, da izkusite koristi sočutnega uma ter spoznate načine razvijanja ter prakticiranja sočutja do sebe.

Sočutje je zavedanje bolečine in trpljenja – našega in drugih – ter pripravljenost in zavezanost ju ublažiti. Ne gre za samozapuščeno pomaganje drugim, niti za egocentrično samopomilovanje. Gre za zdravo ravnovesje med skrbjo zase in skrbjo za druge. Medtem ko usmiljenje večinoma vodita strah in sentimentalnost, sta za sočutje značilna pogum in velikodušnost. Nedavne študije so dokazale, da ima razvoj sočutja in samosočutja ključno vlogo pri podpiranju duševnega in fizičnega zdravja.

Izkustveno-edukativne delavnice, ki temeljijo na vpogledih in tehnikah iz evolucijske psihologije, socialne psihologije, razvojne psihologije, budistične psihologije, kontemplativne prakse in spoznanjih nevroznanosti. Delavnice vključuje teorijo in predvsem izkustvene vaje (v razmerju glede na vaše potrebe), ki vam lahko pomagajo v vašem vsakdanjiku – pri skrbi zase in pri delu z ljudmi. Poudarek je na spoznavanju osnovnih konceptov MBCL, pregledu najznačilnejših tehnik, osebni izkušnji in praktični uporabi.

Trajanje: enkratni ali večkratni dogodek po dogovoru (poldnevni, dnevni, večdnevni).

Cena: po dogovoru

Povpraševanje nam posredujte na info@institut-medius.si.