Predavanje: Čuječnost za obvladovanje stresa in izboljšanje zdravja

Predavateljica: Mateja Lenarčič

  • torek 9. 3. 2021, 19.00 – 20.00, on line ZOOM – brezplačno

Kako se soočati s stresom?

Kako si pomagati ob simptomih anksioznosti, depresije in nespečnosti?

Kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati?

Kako poskrbeti zase in ohraniti svoj mir in svoje zdravje?

Kako izboljšati kakovost svojega življenja?

Na interaktivnem predavanju vam bomo predstavili tehnike čuječnosti in MBSR, ki vam pri tem lahko zelo pomagajo. Temeljijo na znanstvenih raziskavah harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov.

Skupaj bom naredili tudi določene tehnike MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn).

MBSR je najbolj priznan, najbolj znanstveno raziskan in preizkušen mindfulness program, ki z več kot 40 let znanstvenih raziskav beleži številne pozitivne učinke na področju človekovega psihofizičnega zdravja. V tujini je zelo cenjen na področju zdravstva (obvladovanje stresa, depresivna stanja, vedenjske motnje, pomoč pri kroničnih boleznih in kronični bolečini) izobraževanja (vrtci, šole, univerze), v delovnih okoljih, sodiščih, zaporskih sistemih in drugje.

Je eden najučinkovitejših programov za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja in psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti.

Prijave na mateja.lenarcic@institut-medius.si (z imenom in priimkom).

Po prijavi vam pošljemo zoom povezavo.