Predavanje: ZDRAVJE, kako ga ohraniti in kako se soočiti s stresom?

Predavateljica: Mateja Lenarčič

  • torek 12. 10. 2021, 18h – 19h, on line ZOOM – brezplačno

Kako to jesen in zimo ohraniti svoje zdravje in najti notranjo stabilnost? Kako zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti v teh časih? Kako si pomagati ob simptomih nespečnosti? Kako se soočati s stresom? Kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati? Kako izboljšati kakovost svojega življenja?

Na izkustvenem predavanju vam bo predavateljica predstavila tehnike čuječnosti in MBSR, ki vam pri tem lahko zelo pomagajo. Temeljijo na znanstvenih raziskavah harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov. Skupaj bom naredili tudi določene tehnike MBSR “Mindfulness-Based Stress Reduction” programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn).

Pri pravi praksi čuječnosti gre za veliko več kot le zmanjšanje stresa. Znanstvene raziskave Harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psihofizičnega zdravja.

MBSR je najbolj priznan, najbolj znanstveno raziskan in preizkušen trening čuječnosti. Je eden najučinkovitejših programov za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja in psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti. V tujini je zelo cenjen in uveljavljen na področju zdravstva, izobraževanja (vrtci, šole, univerze), v delovnih okoljih in drugje.

Prijave na mateja.lenarcic@institut-medius.si (z imenom in priimkom).

Po prijavi vam pošljemo zoom povezavo.