Sklop predavanj: KDAJ, ČE NE ZDAJ!

– vsak torek od 19h do 20h  – on line ZOOM – brezplačno

Čutite, da je zdaj pravi trenutek, da se ustavite in se vprašate, kaj življenje pričakuje od vas? Kakšen je smisel vašega življenja? Kako živeti polno ne glede na okoliščine? Kako živeti danes, ne včeraj ali jutri?  Kako aktivno delovati s prostora notranjega miru in zavedanja?

Na sklopu predavanj: Kdaj, če ne zdaj! bomo vsak teden obravnavali tematiko, ki bo odgovarjala na ta vprašanja.  Naš namen je omogočiti ljudem znanje in tehnike za polnejše življenje. Vljudno vabljeni.

Prijava obvezna: info@institut-medius.si

Po prijavi vam posredujemo povezavo za on line ZOOM.

 1. Predavanje: Kako se soočati s stresom v obdobju corone?

Kako vidimo svet in sebe? Ga lahko vidimo in sprejmemo takega kakršen v resnici je? Smo identificirani s svojimi mislimi in čustvi in ga vidimo, tako kot to mislimo? Kako se soočamo s stresom, ki ga doživljamo? Smo zmožni biti le opazovalec dogajanja in se zavedati, kaj se dogaja?

Na predavanju bomo na vsa ta vprašanja pogledali s pomočjo MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programov obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitih na Univerzi Massachusetts Medical Center, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). Programi so znanstveno raziskani in z več kot 40 let raziskav beležijo številne pozitivne učinke na področju človekovega psiho-fizičnega zdravja. Predavanje bo izkustveno naravnano in skupaj bomo naredili tudi določene tehnike za obvladovanja stresa.

Napoved naslednjega 2. predavanja: Kar se dogaja meni je veliko manj pomembno od tega, kako se na to odzovem!