Politika zasebnosti

Medius, Inštitut za čuječnost in mediacijo, Glavičeva ulica 8a, 1234 Mengeš (upravljalec osebnih podatkov) vaše osebne podatke preko spletne strani obdeluje v naslednjih primerih:

1. ČE STE SE PRIJAVILI NA NAŠE E-NOVICE

Na e-novice ste se lahko prijavili preko spletnega obrazca ali ste bili naša stranka, s čimer ste nam dali svojo privolitev za takšno obdelavo. Od prejemanja e-novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu ali pa nas o tem obvestite po e-pošti: info@institut-medius.si

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: osebna privolitev, ki se lahko kadarkoli prekliče (6(1)a) člen Splošne uredbe) s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Svoje soglasje ste nam lahko podali tudi na podlagi 2. odst. 158. člena ZEKom-1 s tem, ko se od prejemanja sporočil niste odjavili ob prijavi na naše delavnice, izobraževanja, dogodek ali druge storitve. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani in zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: do preklica privolitve oziroma ugovora.

Pravice posameznikov: preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@institut-medius.si. Odjava od e-novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Pomoč: Za pomoč pri uveljavljanju svojih pravic se lahko obrnete na upravljalca na naslov info@institut-medius.si.

Pravno varstvo: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

2. ČE NAS KONTAKTIRATE

Če želite stopiti v kontakt z nami, nas lahko kontaktirate preko spletnega obrazca ali nam pošljete e-sporočilo. V tem primeru bomo vaše osebne podatke hranili do zaključka komunikacije, sami pa se lahko že medtem kadarkoli odločite in zahtevate izbris, vendar vam v tem primeru ne bomo mogli odgovoriti.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: zakoniti interes Medius-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo, da komunicira z javnostmi. (6(1)f) člen Splošne uredbe).

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani in ponudniki orodij za pošiljanje sporočil. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: do zaključka komunikacije.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, ter ugovor, omejitev obdelave in izbris. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@institut-medius.si.

Pomoč: Za pomoč pri uveljavljanju svojih pravic se lahko obrnete na upravljalca na naslov info@institut-medius.si.

Pravno varstvo: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

3. PIŠKOTKI

Spletna stran uporablja tekstovne datoteke (t.i. piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletne strani in ki so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo.

Družbena omrežja kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke Medius ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejena s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oz. v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Ime piškotkaNamenTrajanje
_gaZabeleži razlikovanje med uporabniki (sejami)2 leti
_gidStatistika spletne strani1 dan
_gatZabeleži novega uporabnika (sejo)1 minuta
aviaCookieConsentPotrditev GDPR obvestila1 leto
aviaPrivacyEssentialCookiesEnabled/DisabledOsnovni piškotki za delovanje spletne strani1 leto
aviaPrivacyGoogleMapsEnabled/DisabledPiškotki servisa Google Maps2 meseca
aviaPrivacyGoogleTrackingEnabled/DisabledPiškotki servisa Google Analytics2 meseca
aviaPrivacyGoogleWebfontsEnabled/DisabledPiškotki fontov Google Webfonts2 meseca
aviaPrivacyMustOptInSettingPotrditveni piškotek za nalaganje drugih piškotkov1 minuta
aviaPrivacyRefuseCookiesHideBarPiškotek za prikazovanje obvestila o piškotkih1 leto
aviaPrivacyVideoEmbedsEnabled/DisabledIntegracija video vsebin zunanjih servisov1 leto